4. 50η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Κατά την 50η επέτειο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο συνέπραξαν σε μια τιμητική εκδήλωση μνήμης. Οι μαθητές των δύο Σχολείων παρουσίασαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων στα γεγονότα της 17ης του Νοέμβρη του 1973, τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα αφιερωμένα στους νέους που με ηρωισμό αντιστάθηκαν στο ολοκληρωτικό καθεστώς της 7ετίας και με αυτοθυσία υπερασπίστηκαν τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Συγκινητική υπήρξε η μνεία εκ μέρους των συνδιοργανωτών εκπαιδευτικών της εκδήλωσης, της βιολόγου κας Νίκου Σοφίας και του φιλολόγου κ. Μανωλάκη Ευστρατίου, στον Κροεκεάτη νομικό Κυριάκο Παντελεάκη, ο οποίος επλήγη θανάσιμα από τα πυρά ακροβολιστών τις μέρες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.
Στους συμβολισμούς και τα διαχρονικά μηνύματα της επετείου αναφέρθηκε στο τέλος της γιορτής και ο Δ/ντής του Γυμνασίου, κος Τραγάς Κυριάκος παροτρύνοντας τους μαθητές να αναλάβουν ενεργό δράση αναλογιζόμενοι την υποχρέωση και την ευθύνη που φέρουν οι ίδιοι έναντι της Ιστορίας και του μέλλοντος τους. Τέλος ο Δ/ντης συνεχάρει τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς και τους υπόλοιπους μαθητές για το σεβασμό και το ενδιαφέρον που έδειξαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης .
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, μαθητές και καθηγητές εναπόθεσαν λουλούδια στο μνήμα του Κυριάκου Παντελεάκη εντός του κοιμητηρίου των Κροκεών.